top of page
NB_koetshuis_1.png

Freddy en Steffi Wylein nodigen jou uit.

Tien jaar na 'Ons eerste Ding' nodigen we je graag uit voor onze tweede vader-dochter tentoonstelling van 22/12 t.e.m. 2/1. Combineer een gezellige winterwandeling, het huis van de kerstman en kerstshopping tijdens Waregem Wintert met een gratis bezoekje aan het authentieke Koetshuis in Park Casier. 

Laat je hieronder inspireren door ons verhaal en kom langs in het Koetshuis om het te beleven met een extra woordje uitleg.

 

We ontvangen je graag van 22 december tot en met 2 januari.

Elke dag vrij te bezoeken: 10u-12u30 | 14u-18u

vrijdag 23/12 en 30/12: nocturne tot 21u

Tijdens de nocturne staat een glaasje voor jou klaar!

zondag 25/12 en 1/01: 14u-17u

Liever een ander tijdstip? Geef gerust een seintje op 0478/22 35 92 (gsm Steffi)

werk Freddy Wylein

Freddy over zijn werk

Tekenen ligt aan de basis van diverse kunstuitingen, als daar zijn schilderen, beeldhouwen, architectuur,... Het was de primaire uitdrukkingsvorm bij de ontluikende mens, denken we maar aan de grotten van Lascaux en Altamira, de precolumbiaanse tekeningen in Amerika, de oerkunsten van Zwart Afrika.

Recent kent de hedendaagse tekenkunst een réveil die zich uit in diverse evenementen en tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Mijn werk situeert zich volledig binnen dit perspectief.

Werk Steffi Wylein

Steffi aan het woord: eco-art

Alles en niets is vergankelijk. Deze eco-art objecten houden de vergankelijkheid van de natuur vast op hun mooiste en meest fragiele moment. Hou de schoonheid vast op het meest kwetsbare en cruciale punt van het ontbindingsproces. Door de objecten op hun beurt vast te leggen op de gevoelige plaat wordt de vergankelijkheid voor een tweede maal stopgezet.

Human art van Steffi Wylein

"We're all connected in a line of sadness, happiness, hope, life and death. We are all the same but in one way totally different. We are all human beings with different looks and feelings; with different expectations and perspectives. But at the end of the story, we're all human beings with te same destination." (Steffi Wylein)

Over Freddy Wylein

Freddy Wylein (°1946 | Izegem)

Na een loopbaan als zelfstandig architect en tekenaar-kunstschilder in zijn vrije tijd volgt Freddy sinds vier jaar tekenkunst in de Izegemse kunstacademie Art-Iz. Hij verkent de vele mogelijkheden van wat men “art-on-paper” is gaan noemen. Geruggensteund door de wekelijkse verkenning van het menselijk lichaam bij modeltekenen experimenteert hij met houtskool, grafiet, olie- en soft pastel, inkt enz… . Collages en het gebruik van mono-prints zijn hem daarbij niet vreemd. Inspiratie haalt Freddy uit zijn reisverleden, zijn vele verkenningen in de kunstwereld maar evengoed uit zijn rijke fantasie en droomwereld.

Over Steffi Wylein

Steffi Wylein (°1972 | Waregem)

De creatieve genen vielen duidelijk niet ver van de boom. Met een master diploma grafische vormgeving op zak werkte Steffi 26 jaar als grafisch ontwerper en marketeer in de retailsector. Eind 2021 richtte ze haar zelfstandige onderneming Kolibrie-Graphics op. Waar ze zich enerzijds focust op sociale media, content marketing en webdesign en anderzijds op grafische ontwerpen, logo design en branding. De vrije tijd van Steffi gaat grotendeels op aan het creëren van kunst. De inspiratie voor haar schilderijen, eco-art, kleiwerkjes, schetsen en monotypes vindt ze vooral in de primitieve kunst en materialen uit de natuur.

bottom of page